Ilmainen toimitus kaikille tuotteille!

Siivoaminen lisää hyvinvointia kodeissa

Magisso haluaa tuotteillaan tehdä kotiaskareista hauskempia, mutta myös taistella bakteereja vastaan. Pesuallas ja tiskirätti ovat usein kodin pahimpia bakteeripesäkkeitä, jopa likaisempia kuin kylpyhuone, kertoo Kotiliesi-lehden artikkeli Yllättävä listaus: Nämä 7 paikkaa ovat kodin bakteeripesäkkeitä.

Oikeanlaisella säilytyksellä tiskirätin saa kuitenkin pysymään hygieenisempänä ja käyttökelpoisena pidempään, ohjeistaa Marttaliiton kodinhoidon ja asumisen asiantuntija Teija Jerkku. Ilmavasti ripustettu tiskirätti kuivuu nopeammin ja pysyy näin raikkaampana. Magisson tuotteet tarjoavatkin oivan ratkaisun rättien säilyttämiseen. Magneeteilla pesualtaan sivuun kiinnityvien telineiden avulla tiskirätit, pesusienet sekä tiskiharjat pysyvät siististi piilossa altaan sisäpuolella. Näin ne eivät myöskään ole levittämässä bakteereja hanan päällä, pesualtaan reunalla tai muhimalla kosteina sen pohjalla.

Puhtaalla kodilla on positiivinen vaikutus myös hyvinvointiin. Kodin siistimistä voidaan jopa pitää mindfulness-hetkenä, jolloin ihminen on tietoisesti ja hyväksyvästi läsnä tilanteessa, kertovat sekä sosiaalipsykologi ja mindfulness-kouluttaja Emilia Kujala että psykologi ja ammattijärjestäjä Meri Lähde. Siivoaminen puhdistaa ajatuksia, mutta pitää myös pöpöt poissa. Puhtailla pinnoilla esiintyy vähemmän bakteereja, millä on myös terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia, lisää Lähde. Kun välineet ovat kunnossa, voi laittaa lempimusiikkinsa soimaan ja ennen kuin huomaakaan on täysin uppoutunut hinkkaamaan pesualtaan saumoja ja keittiövälineiden alusia. Siivotessa lopputuloksen näkee heti, mistä syntyykin suuri osa sen aikaansaamasta ilosta ja onnistumisen kokemuksista.

Magisso tuotteet keittiön järjestyksen ylläpitämiseen

Kuvat: Unsplash / Tina Dawson

Suomi fi